torsdag 7. mars 2013

Kvit Sjokolade Panna Cotta

 På bursdagen til mannen hadde vi invitert på komlemiddag og dessert.
 Etter å ha spist uante mengder potet, mjøl, bacon, røykt gris og gulerøtter (nam!) serverte eg Kvit Sjokolade Panna Cotta med Blåbærtopping. GRUELEG fancysmancy - og ein bra avsluttning på eit tungt måltid.
3 gelantinplater blir lagt i kaldt vatn medan du koker opp 5 dl kremfløyte og frøene frå ei vaniljestang. Når fløyta er kokt opp tilsetter du gelantinplatene, 100 gr kvit sjokolade og ei spiseskei sukker. Rør godt rundt før du lar det stå på ei kald plate og roe seg kraftig ned i 20 minutter. Sil opp i serveringsskåler og la det stivne i kjøleskap i 4 timer eller over natta. Vi sakna bærsaus. Dette vart veldig søtt - og veldig godt - men kontraster er vel å foretrekke i matvegen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...